Actief sporten voor medewerkers

sporten op maat 1

Bewegen algemeen

Uit onderzoek is gebleken dat de afgelopen jaren meer dan de helft van alle
Nederlanders niet voldoet aan de Beweegrichtlijnen. Nederland is koploper zittend werken, met weinig mogelijkheden om (laagdrempelig) te kunnen sporten. Werkgevers willen steeds vaker hun medewerkers stimuleren om te gaan sporten. Dat houdt ze vitaal en dat is goed voor mens en bedrijf. Vitaal-Zuid biedt faciliteiten aan om laagdrempelig in aanraking te komen met sporten. Voor werkgevers biedt Vitaal-Zuid een mooie manier om de medewerkers individueel of in een groep actief te krijgen. We organiseren ook regelmatig sportevenementen en voorbereidende trainingen waaraan je als medewerker(-sgroep) kunt deelnemen. Dat er naast vitaliteit ook teambuilding ontstaat is uiteraard mooi meegenomen!

Beweegpark op Zuid

Gezamenlijk sporten voor medewerkers kan heel goed op het gloednieuwe beweegpark van Vitaal-Zuid. Het is voor alle leeftijden geschikt (ook als je nooit aan sport hebt gedaan). En je hebt veel onderling contact tijdens de oefeningen. Door met je collega’s te sporten stimuleer je ook elkaar om door te zetten en de eigen grenzen te verleggen. Voordeel van het beweegpark is dat het ook overdag toegankelijk is. De trainingstijd is kort en dus makkelijk in te passen. Kijk hier voor meer informatie over het beweegpark.

Wat bieden we?

Voor wie?

Actief sporten voor medewerkers bij Bedrijvig-Zuid is bedoeld voor:

  • medewerkers (-groepen) die vanuit hun werkgever gestimuleerd worden om te gaan sporten en bewegen;
  • medewerkers die individueel of collectief in korte tijd fit willen worden en meer spiermassa willen opbouwen;
  • medewerkers die het moeilijk vinden om te voldoen aan de ‘Fitnorm’: minimaal 3 dagen per week minstens 20 minuten zwaar intensief bewegen;
  • medewerkers die werken aan een gezond gewicht / willen afslanken;
  • medewerkers die (steeds meer) thuis werken en willen sporten voor een goede vitaliteitsbalans.
  • medewerkers die op advies van de fysiotherapeut of arts komen;
  • mensen die een traditionele sportschool niet ziet zitten en graag willen sporten onder begeleiding. Ook om daar samen met collega’s werken aan de eigen fitheid.

Hoe en Wat?

  • Sporten onder begeleiding

Sporten kan bij Vitaal-Zuid onder begeleiding van een coach (in abonnementsvorm). Je werkt aan een betere conditie, een gezond gewicht of een gezondere levensstijl. De coach helpt je en motiveert om door te zetten! Als je het beweegpark gebruikt dan legt de coach het gebruik van de toestellen uit en waar nodig stuurt de coach bij. Zo haal je het optimale resultaat uit jouw training, zonder overbelasting van je lichaam. Dat geldt ook voor andere sporten.

  • Met fitheidsmeting, -monitoring en doelstellingen

Voordat je start op het beweegpark of met een andere sport wordt een fitheidsmeting uitgevoerd. De trainer test eerst je conditie en fitheid en bepaalt aan de hand daarvan een trainingsplan met doelstellingen speciaal voor jou. Dit trainingsplan volg je gedurende de trainingen. De trainer monitort de vooruitgang, bespreekt tussentijds de resultaten en stelt in overleg het trainingsplan bij. Zo werk je veilig naar een betere conditie en grotere fitheid.

  • Bedrijfsspecifiek

Wanneer we de wensen van medewerkers(-groepen) kennen is het mogelijk om een bedrijfsspecifiek sportprogramma te maken. Wil je bijvoorbeeld met een groep collega’s gaan deelnemen aan een looprun, dan kan Vitaal-Zuid de voorbereiding ondersteunen. Of heb je met je collega’s het voetballen als een gezamenlijke passie, dan is het mogelijk om wekelijks onderling te voetballen.

Wanneer

Kunnen we een vast tijdstip melden?

Kosten Abonnement

Een onbeperkt abonnement op de fitnessapparaten en de beweegroute kost € 9,95 per maand en dat is inclusief de begeleiding? De prijzen voor andere sporten verschillen. Vraag naar de mogelijkheden.

Aanmelden?