Beweegpark abonnement

Bewegen algemeen

Uit onderzoek is gebleken dat de afgelopen jaren meer dan de helft van alle
Nederlanders niet voldoet aan de Beweegrichtlijnen. Nederland is koploper zittend werken, met weinig mogelijkheden om (laagdrempelig) te kunnen sporten. Oorzaken om niet te sporten zijn gebrek aan motivatie, te veel persoonlijke barrières en onvoldoende gelegenheden die aansluit bij
individuele wensen. Vitaal-Zuid biedt faciliteiten aan om laagdrempelig in aanraking te komen met sporten, ondersteunt bij het sporten (deskundige begeleiding) en wil aan de hand van fit-testen mensen ook ondersteunen met betrekking tot de nazorg.

Beweegpark op Zuid

Op het sportpark van Vitaal-Zuid is in de rijke bosomgeving een gloednieuw beweegpark te vinden. Het is voor alle leeftijden geschikt (ook als je nooit aan sport hebt gedaan).

De manier van trainen is zeer verantwoord en veilig, de kans op blessures is nihil. De kleinschalige opzet garandeert aandacht en een inspirerende veilige en vertrouwde trainingsomgeving.

Het beweegpark traint zowel cardio (conditie) als kracht, waardoor je lichaam in balans blijft. De trainingstijd is kort en dus makkelijk in te passen. Zo werk je zeer efficiënt aan je vitaliteit en is het resultaat optimaal.

Het park bestaat uit 2 onderdelen. Aan de ene kant heb je de  cirkel met trainingsapparaten waar je achtereenvolgend 8 verschillende oefeningen uitvoert om alle spiergroepen te trainen en te versterken. Daarnaast vind je een verharde looproute tussen de bomen van ongeveer 300 meter lang. Op deze route staan 6 verschillende paaltjes met op ieder 3 verschillende, multifunctionele oefeningen.

Wat bieden we?

Voor wie?

Het beweegpark is bedoeld voor:

  • mensen die in korte tijd fit willen worden en meer spiermassa willen opbouwen;
  • mensen die op dit moment nog niet voldoen aan de ‘Fitnorm’: minimaal 3 dagen per week minstens 20 minuten zwaar intensief bewegen;
  • mensen die werken aan een gezond gewicht / willen afslanken;
  • mensen die (steeds meer) thuis werken en willen sporten voor een goede vitaliteitsbalans.
  • mensen die op advies van de fysiotherapeut of arts komen;
  • medewerkers (-groepen) die vanuit hun werkgever gestimuleerd worden om te gaan sporten en bewegen;
  • de fanatieke sporter die dit naast een andere sport doet om spiergroepen in balans te houden en het optimale uit sport te halen;
  • Teams die het beweegpark als onderdeel van hun trainingsprogramma inpassen.

Hoe en Wat?

  • Trainen onder begeleiding

Trainen op het beweegpark kan bij Vitaal-Zuid onder begeleiding van een coach (in abonnementsvorm). Je kunt gaan werken aan een betere conditie, een gezond gewicht of een gezondere levensstijl. De coach helpt je en motiveert om door te zetten! Het gebruik van de toestellen wordt uitgelegd en waar nodig stuurt de coach bij. Zo zorgen we dat je optimaal resultaat haalt uit jouw training, zonder overbelasting van je lichaam.

  • Met fitheidsmeting, -monitoring en doelstellingen

Voordat je start op het beweegpark wordt een fitheidsmeting uitgevoerd. De coach test eerst je conditie en fitheid en bepaalt aan de hand daarvan een trainingsplan met doelstellingen speciaal voor jou. Dit trainingsplan volg je gedurende de trainingen. De coach monitort de vooruitgang en bespreekt tussentijds de resultaten. In overleg wordt het trainingsplan bijgesteld. Zo werk je veilig naar een betere conditie en grotere fitheid.

Wanneer

In de Kalender staat vermeld wanneer er op het beweegpark onder begeleiding getraind wordt. Tijdens deze groepstrainingen is individueel gebruik van het beweegpark niet mogelijk. Buiten de genoemde trainingstijden kun je wel zelfstandig gebruik maken van het beweegpark.

Kosten / Abonnement

Een onbeperkt abonnement op de fitnessapparaten en de beweegroute met daarbij deskundige begeleiding kost slechts € 9,95 per maand.

Aanmelden?