Sportevenementen

Meedoen aan sportevenementen

Bij Vitaal-Zuid organiseren we regelmatig sportevenementen waaraan je individueel of als groep kunt deelnemen. Sommige evenementen vragen om trainingsvoorbereidingen vooraf. Ook daarvoor kun je terecht bij Vitaal-Zuid. Onze ervaren trainers zorgen voor de juiste voorbereiding bij het evenement zodat je blessurevrij blijft. Het gezamenlijk toewerken naar een evenement is ook leuk. Je hebt contacten met andere sporters en kunt ervaringen delen.

Aanbod sportevenementen

De omgeving van Vitaal-Zuid leent zich uitstekend voor het organiseren van sportevenementen. De Groesbeekse bossen en de glooiende heuvels zijn bij uitstek de plek voor loopruns, fietstochten, mountainbikeroutes en wandeltochten.  Zo is er voor iedereen wel een passend evenement. En er komen in de toekomst ook nieuwe evenementen bij. Het sporten in de buitenlucht is ook nog eens gezond!

Wat bieden we?

Voor wie?

Mountainbiken 3

De sportevenementen zijn bedoeld voor:

  • mensen die het leuk vinden om met een groep te sporten onder begeleiding van een ervaren trainer;
  • mensen die het leuk vinden om naar het evenement toe te werken en de eigen prestaties te verhogen;
  • mensen die van een competitief element in het sporten houden;
  • medewerkers (-groepen) die vanuit hun werkgever gestimuleerd worden om (gezamenlijk) te gaan sporten en bewegen;
  • de fanatieke sporter die het leuk vindt om naast een andere sport nog iets anders te hebben om naar toe te werken.
Fietsen

Hoe en Wat?

  • Trainen en deelname evenement onder begeleiding

Een goede voorbereiding voor deelname aan een evenement is, zeker voor ongeoefende sporters, noodzakelijk om een goede en verantwoorde prestatie te leveren. Bij Vitaal-Zuid is begeleiding door ervaren coaches aanwezig als dat nodig is. Ze helpen je bij het trainen, begeleiden naar een betere conditie en maken een plan van aanpak bij de voorbereiding. De coach staat naast je met tips en motiveert je om door te zetten! En waar nodig wordt bijgestuurd. Zo zorgen we dat je optimaal resultaat haalt uit jouw training, zonder overbelasting van je lichaam.

  • Georganiseerde evenementen

Vitaal-Zuid organiseert de evenementen volgens een vaste planning en opzet. Voordeel van het deelnemen aan fietstochten en wandeltochten is dat het ook in groepen kan en op een eigen tempo. Hier speelt niet zozeer de druk van de prestatie. Deelnemen is het belangrijkste. Bij dit soort evenementen is de sociale factor van elkaar ontmoeten ook erg belangrijk. De gezelligheid rondom het evenement mag er dan ook zijn.
Bij het deelnemen aan loopruns en mountainbiketochten is er meer aandacht voor de te leveren prestatie. Het neerzetten van een goede tijd en het verbeteren van de eigen prestatie is dan belangrijker.

Wanneer

Kijk voor al onze sportevenementen in de Kalender.

Kosten

De kosten voor deelname verschillen per evenement. In de Kalender is aangegeven wat de kosten zijn.

Aanmelden?